Skip to main content

Livrare rapidă și fiabilă de produse alimentare? Cu Rohlik.cz și Google Maps este posibil!

By August 7, 2019March 18th, 2020Testimonial

Rohlik.cz, un magazin alimentar on-line fondat în 2014, este cel mai mare jucător de livrare a alimentelor din Cehia. În prezent, operează în mai multe orașe cehe, iar serviciile sale sunt disponibile pentru peste 2,5 milioane de clienți potențiali. Oferă cel mai bun serviciu din Europa în ceea ce privește timpul de distribuție și calitatea produselor alimentare livrate. Sprijinim Rohlik din 2017 în sfera serviciilor Platformei Google Maps.

Reperele Rohlik pe drumul spre succes

1,000 de comenzi pe zi

Decembrie 2015

200 de curieri lucrează pentru Rohlik

Octombrie 2016

1 milion de comenzi livrate și 4.000 de comenzi primite pe zi

Februarie 2017

Lansarea unei aplicații mobile și extinderea în alte orașe

Martie 2017

Rohlik a reușit să obțină o cifră de afaceri de 2 miliarde CZK

Septembrie 2017

În 2018, Rohlik a servit 1.600.000 de comenzi

Ianuarie 2019

Provocări

Cumpărăturile online de alimente au un potențial imens nu numai în Cehia. Rohlik.cz a avut de la început un obiectiv clar definit – să se diferențieze de concurenți. Au vrut să ofere servicii mai bune, să îmbunătățească viteza de livrare, să fie orientate către client și să mențină calitatea serviciilor. Pentru a accelera livrarea, este necesar să aveți informații exacte despre locația clientului, să puteți calcula ce curier va livra comanda și cât va dura procesul. De asemenea, este mai mult decât necesar să cunoaștem condițiile de trafic, în special în orașele aglomerate, unde este disponibil serviciul de livrare a alimentelor.

Soluții

La început, Rohlik.cz a decis să utilizeze serviciile Google Maps. Acestea sunt utilizate pentru a defini cu ușurință zona de livrare, pentru a găsi și valida adresa de livrare, pentru a calcula ora de sosire a curierului în funcție de situația actuală a traficului sau chiar pentru a calcula întârzierea acestuia. Folosim toate produsele platformei Google Maps – Hărți, rute și locații și soluțiile lor precum API Javascript Maps, API-ul de geocodare și  Matrix Distance API. Informațiile despre trafic reprezintă pur și simplu principalul beneficiu al Google Maps pentru livrarea mărfurilor. În plus, are acoperire globală de date de înaltă calitate. Prin urmare, în cazul extinderii în străinătate, soluția construită poate fi ușor utilizată fără modificări majore.

Care sunt obiectivele pentru acest an?

În acest moment, obiectivele companiei includ automatizarea proceselor în depozitele și sediile lor, disponibilitatea serviciului de fiecare dată când clienții au nevoie de acesta și menținerea calității sortimentului de bunuri și a creșterii interne și externe. Datorită Google Maps, Rohlik.cz este capabil să își îndeplinească obiectivele și să mențină tendința în creștere în 2019, mai ales atunci când acest proiect de succes se extinde la Budapesta, Ungaria.

Ne extindem serviciile în străinătate în acest an. Neștiind rutele locale, adresele sau numele vecinătății, ne bazăm pe asistența globală Google Maps. Știm că, oriunde mașinile noastre conduc, pot accesa serviciile de hartă. Scopul nostru este să livrăm produse alimentare de calitate clienților noștri la un moment garantat. Și știm că o putem face datorită acoperirii globale Google Maps.

Ondřej Klamt, CTO in Rohlik.cz