Skip to main content

Urmăriți utilizarea platformei Google Maps folosind paramentrul “channel” și creați un raport mai detaliat

By July 28, 2020Google Maps

Este important să monitorizați în mod regulat gradul de utilizare și facturarea a platformei Google Maps. Monitorizarea acestora vă poate ajuta să urmăriți solicitările făcute de proiecte, să vă mențineți în limitele de consum predefinite și să controlați costurile prin bugetele planificate. Acum, puteți începe să vă urmăriți utilizarea prin canale numerice. Acesta este un alt mod de a clasifica sursa de utilizare în plus față de produs. Este disponibil direct la secțiunea Rapoarte de facturare.

Pentru a începe urmărirea pe canal, trebuie să adăugați parametrul „canal” la solicitările dvs. Singurele valori acceptabile ale canalului sunt numerele de la 0-999. Iată câteva exemple:

Geocoding Web Service API

https://maps.googleapis.com/maps/api/geocode/json?address=1600+Amphitheatre+Parkway,+Mountain+View,+CA&key=YOUR_API_KEY&channel=1

Maps JavaScript API

<script src="https://maps.googleapis.com/maps/api/js?key=YOUR_API_KEY&channel=2&callback=initMap" async defer></script>

* În prezent, datele canalului nu sunt disponibile pentru aceste SKU-uri: Autocomplete without Places Details – Per Session, Autocomplete (included with Places Details) – Per Session și Geolocation

Vă puteți monitoriza utilizarea canalului dvs. direct în raportul de facturare. Canalele vor fi  raportate sub etichete ca:: ‘goog-maps-channel’.

Pentru a filtra raportul de facturare după SKU și canal:
  1. Folosiți Group by filtru SKU.
  2. Click pe Labels
  3. Click pe Key apoi selectați: goog-maps-channel
  4. Click pe Value apoi selectați numărul canalului

Alternativ, puteți folosi Group by Label : ‘goog-maps-channel’ pentru a vedea costul generat pe fiecare canal.

După ce ați implementat datele de utilizare a canalului în solicitările dvs., este posibil să existe o întârziere scurtă (până la 24 de ore) înainte ca datele să fie reflectate în raportul dvs. de facturare.

Sursă: https://developers.google.com/maps/reporting/gmp-reporting#usage-tracking-per-channel

Aveți întrebări sau nelămuriri? Nu ezitați să întrebați experții noștri.

CONTACTAȚI-NE!