Skip to main content

Tendințele de sărbători afișate pe Google Maps

By November 27, 2020January 12th, 2021Blog, Google Maps
holiday-trends-google

Recent, am scris despre comportamentele și tendințele în materie de cumpărături în perioada COVID-19 ori, după cum a raportat Google. Astăzi, împărtășim analizele Google Maps despre pregătirile de sărbători ale utilizatorilor. Google a investigat date din martie până în octombrie 2020 pentru a vedea cum călătoresc oamenii, își petrec timpul liber și se descurcă în timpul pandemiei. 

Anul acesta, ne putem aștepta ca reuniunile de familie să fie mai mici sau chiar să aibă loc online. Cu toate acestea, oamenii caută modalități de a petrece această vacanță de Crăciun cât mai tradițional posibil.

Vino prin zăpadă într-o mașină, pe bicicletă sau într-un tren?

Majoritatea utilizatorilor Google Maps încearcă să călătorească într-un mod care să le permită să evite contactul cu alți pasageri. Nu este o surpriză faptul că conducerea rămâne cel mai popular mod de transport. Interesul pentru transportul public a scăzut cu peste 50%. În plus, numărul persoanelor care aleg ciclismul a crescut cu 30%.

Distanțarea socială în timpul vacanței de iarnă

Informațiile in direct despre perioade de aglomerație  a business-urilor din Google Maps au fost întotdeauna instrumente deosebit de utile pentru a evita aglomerația în timp faceți pregătirile înainte de Crăciun. Anul acesta ne va ajuta în plus să respectăm regulile de distanțare socială. De exemplu, analiza Google Maps din SUA a arătat că magazinele alimentare sunt cele mai aglomerate sâmbătă între orele 13-15. Întotdeauna merită să verificați informațiile din profilul Google al unui restaurant sau magazin pe care doriți să îl vizitați.

Mâncare și divertisment de Crăciun

În primăvară, utilizatorii internetului se ocupau de căutarea de rețete de casă. Dar acum se pare că responsabilitatea preparatelor de Crăciun i-a făcut pe oameni mai dornici să comande livrarea de alimente și măncare gătită. Numărul căutărilor  „cu livrare” a crescut cu 306% comparativ cu începutul pandemiei!

În ciuda vremii mult mai reci, numărul utilizatorilor Google Maps care caută parcuri, păduri și grădini din apropiere a crescut. Căutările de locuri în aer liber apar mai des acum decât în toamna sau iarna anului trecut.

Indiferent de modul în care plănuiți să petreceți vacanța de Crăciun și de iarnă, Google Maps vă va ajuta să faceți totul și să găsiți un loc unde să vă odihniți!

source: https://blog.google/products/maps/2020holiday-trends-google-maps/