Skip to main content

Noi capabilități de planificare a rutei, validarea adreselor și personalizarea hărților în Google Maps

By November 17, 2022Uncategorized

La sfârșitul verii, Google a anunțat știri legate de Google Maps Platform. Am distribuit recent informații despre opțiunea de rutare ecologică în aplicația Google Maps. Această caracteristică permite utilizatorilor să-și optimizeze rutele pentru a limita consumul de combustibil. Suntem bucuroși să transmitem anunțul de la Google – rutarea ecologică vine acum în noul API Routes! Alte noutăți sunt legate de caracteristici care:

  • ajuta la verificarea adreselor în timpul proceselor de înregistrare a utilizatorilor și de finalizare a comenzii,
  • oferă capabilități de rutare mai detaliate și mai flexibile,
  • vă permit să creați marcatori de hartă extrem de personalizați.

Rutarea ecologică este acum disponibilă în API-ul Routes

Traseul ecologic în Google Maps creează cele mai eficiente itinerarii pentru șoferi, ajutându-i să economisească bani și să lupte împotriva schimbărilor climatice prin reducerea amprentei lor de carbon. De când a introdus rutarea ecologică în aplicația Maps, se estimează că Google a contribuit la eliminarea a peste jumătate de milion de tone metrice de emisii de carbon. Aceasta înseamnă scoaterea de pe șosea a 100.000 de mașini pe bază de combustibili fosili.

Adăugarea de rutare ecologică la Routes API înseamnă că acum poate fi folosit și în aplicația sau produsul dvs. digital. Companiile care își selectează tipurile de motoare și permit informații despre trafic în timp real vor primi cele mai precise estimări ale consumului de combustibil sau ale eficienței energetice. Acest lucru le va permite să-și optimizeze cheltuielile cu combustibilul. De exemplu, companiile de livrare își vor putea măsura consumul de combustibil și economiile pentru o singură călătorie, mai multe călătorii sau chiar pe întreaga lor flotă pentru a-și îmbunătăți performanța afacerii.

Noul Routes API – rutare mai detaliată și mai flexibilă

Noul Routes API se bazează pe caracteristicile de bază ale API-urilor Directions și Distance Matrix, cum ar fi indicații actualizate cu trafic în timp real, precum și calcularea distanțelor și a orelor estimate de sosire. Routes API oferă în plus noi funcții avansate, astfel încât să puteți oferi utilizatorilor rute și mai detaliate, flexibile și ETA-uri precise. Iată capacitățile noului API Routes:

  • Traseu pentru vehicule cu două roți
  • Date privind taxele rutiere și precizia îmbunătățită a prețurilor călătoriilor
  • Vizualizarea traficului în timp real de-a lungul unui traseu
  • Opțiuni pentru a specifica dacă un punct de referință este o locație de trecere sau un punct de oprire
  • Rutare ecologică

Validarea adresei – procese îmbunătățite de înregistrare a contului și finalizare a comenzii

Erorile și greșelile de ortografie apar atunci când utilizatorii trebuie să introducă manual date în formularele online. Acesta este adesea cazul cu datele de adresă pentru înregistrarea contului sau finalizarea comenzii. Adresele incorecte duc la livrări eșuate și înseamnă  bani cât și timp pierdut pentru client si companie. De cele mai multe ori, datele incorecte ale adresei pot fi evitate prin utilizarea unui validator de adrese. Acesta este motivul pentru care Google a creat Address Validation, un nou API care ajută la detectarea erorilor în adrese.

Address Validation API identifică componentele adresei, remediază erorile și completează adresele cu date lipsă. Toate acestea ajută la prevenirea rambursărilor, a comenzilor anulate și a apelurilor de asistență pentru clienți. Implementarea Address Validation API economisește timp și bani companiilor, de asemenea, îmbunătățește experiența utilizatorilor prin eliminarea elementului problematic al înregistrărilor de cont și al comenzilor.

Advenced Markers – personalizați marcajele de pe hărțile dvs

Una dintre funcțiile solicitate de dezvoltatori a fost opțiunea de personalizare ușoară a marker-ului roșu  pe Google Maps. Google îndeplinește această solicitare și prezintă Advanced Markers for JavaScript API. Cu această funcție, dezvoltatorii vor putea personaliza markerii direct în codul lor folosind elemente SVG și HTML.

Advanced Markers vă permit să schimbați culoarea, fundalul, pictograma și conturul marker-ului roșu. Acceptă formatul SVG, astfel încât este ușor să schimbaţi marker-ul cu propriul logo sau la alte imagini. De asemenea, puteți crea markeri care răspund la interacțiunile utilizatorului folosind HTML și CSS – nu este nevoie de imagine. De exemplu, o companie imobiliară ar putea crea markeri care afișează prețurile caselor și dezvăluie mai multe informații atunci când un utilizator face clic pe ele.

La fel ca stilul bazat pe date lansat recent, Advanced Markers sunt incluşi în API-ul JavaScript Dynamic Maps.

Acestea sunt toate știrile recente de la Google. Dacă nu doriți să pierdeți nicio actualizare viitoare, abonați-vă la newsletter-ul nostru! 😊