Skip to main content

Google a lansat un nou API – Address Validation

By January 9, 2023January 10th, 2023Blog, Google Maps

Datele despre adrese sunt cruciale. Deoarece le folosim în fiecare zi poate părea că este ușor să facem asta corect. Dar, în realitate, greșelile de ortografie și greșelile de scriere în adrese pot fi greu de observat. Dacă nu sunt corectate, astfel de greșeli pot duce la experiențe slabe ale utilizatorului, livrări eșuate și procese costisitoare de asistență pentru clienți.

Google a decis să îmbunătățească experiența utilizatorilor pentru companiile care utilizează datele despre adresele clienților (de exemplu, pentru livrarea comenzilor sau transportul de pasageri). Address Validation API elimină greșelile din adresele furnizate de utilizatori atunci când se înregistrează sau se comandă articole pe site-uri web și în aplicații. Noul API ajută companiile să economisească timp și resurse prin atenuarea influenței negative pe care adresele greșite o au asupra operațiunilor de afaceri.

Cum funcționează Address Validation API?

Address Validation identifică elementele de adresă lipsă sau neconfirmate, astfel încât dezvoltatorii de site-uri web și aplicații să poată detecta adrese incorecte. API-ul folosește date de la Google Maps Platform și informații despre formatele de adrese localizate. Standardizează datele privind adresa de intrare – corectează greșelile de scriere, completează numele străzilor și formatează adresele în funcție de tiparele locale.

Încercați demo pregătit de Google și vedeți cum răspunde noul API la adresele greșite.

Care sunt beneficiile Address Validation API?

Address Validation API poate fi benefic în diferite cazuri de utilizare din diferite industrii. Aici sunt cateva exemple:

Retail și e-commerce

Companiile de Retail și e-Commerce își pot ajuta clienții facilitând procesele de înregistrare și de check-out. Address Validation oferă utilizatorilor o modalitate simplă de a-și corecta adresele. Acest lucru reduce livrările eșuate sau greșite, precum și comenzile anulate și rambursările.

Transport și logistică

Companiile de transport și logistică pot folosi Address Validation pentru a se asigura că pachetele ajung întotdeauna la destinațiile corecte. Șoferii economisesc timp și sunt capabili să planifice mai bine ruta cea mai rapidă și cel mai convenabil loc de parcare.

Servicii financiare

Companiile care furnizează servicii financiare pot folosi dovada adresei pentru a verifica adresa unui client și, prin urmare, pentru a autentifica noii deținători de cont și pentru a detecta înscrierile frauduloase.

Vă încurajăm să implementați Address Validation API pe site-ul sau aplicația dvs.! Puteți afla mai multe despre acest serviciu verificând site-ul web, demonstrația și tutorialele Google. Și în cazul în care aveți întrebări, nu ezitați să ne contactați 😊

source: https://cloud.google.com/blog/products/maps-platform/address-validation-api-now-generally-available