Skip to main content

Google anunță noul API Routes care ajută API-urile Directions și Distance Matrix

By January 25, 2023Blog, Google Maps

De peste 10 ani, Google furnizează API-uri Directions and Distance Matrix, ajutând la crearea rapidă a rutelor optimizate pentru călătorii și livrări de la punctul A la B. În ultimul timp, compania colaborează cu operatori de transport și logistică de top pentru a-și îmbunătăți livrările și experienta clienților. Pentru a sprijini un grup mai mare de utilizatori, Google deschide posibilități îmbunătățite de rutare pentru toți dezvoltatorii Google Maps Platform.

Noul API Routes este disponibil în versiunea de previzualizare. Soluția combină API-urile Directions și Distance Matrix și oferă capabilități de rutare și mai informative și flexibile pentru a vă sprijini utilizatorii. API-urile Directions și Distance Matrix includ funcții precum indicații detaliate și actualizate, bazate pe date de trafic în timp real, precum și calcularea distanței și a orei estimate de sosire. Routes API oferă, de asemenea, funcții noi:

  • Trasee pentru vehicule cu două roți motorizate
  • Date despre drumurile cu taxă și calcularea costului rutei
  • Informații de trafic actualizate de-a lungul fiecărui segment din rută
  • Opțiune pentru specificarea punctelor de trecere și a punctelor de oprire de-a lungul traseului
  • Eficiență îmbunătățită a aplicațiilor care utilizează API-ul
  • Rutare Eco-friendly

Directions și Distance Matrix sunt încă disponibile ca API-uri separate. Cu toate acestea, pentru a accesa capabilități suplimentare și performanțe îmbunătățite, vă recomandăm să treceți la noul API Routes. Acum, să aruncăm o privire la ceea ce Google are de oferit!

Rute mai detaliate și flexibile pentru utilizatorii dvs.

Suport pentru vehicule motorizate cu două roți

În multe țări, motocicletele și scuterele sunt extrem de populare pentru transportul de persoane și mărfuri. Noul API Routes oferă o rutare eficientă pentru vehiculele motorizate cu două roți. Una dintre capabilități este rutarea pe căi inaccesibile pentru mașini.

Calculele costului rutei

Noul API  Routes oferă informații mai precise despre drumurile cu taxă de-a lungul rutei, precum și despre costul întregii rute. Calculele includ tipul de vehicul, de ex. EV, hibrid, diesel etc.

Capacități de trafic îmbunătățite

Noile capabilități de trafic vă permit să specificați dacă să calculați rute utilizând date de trafic live sau istorice. În plus, informațiile de trafic pot fi prezentate pentru fiecare segment de rută. Acest lucru vă permite să oferiți utilizatorilor dvs. vizualizări mai precise ale rutei prin stilarea fragmentelor de rută cu diferite culori reprezentând intensitatea traficului.

Eficiență îmbunătățită a aplicațiilor care folosesc API-ul

Noul  Routes API îmbunătățește performanța aplicației prin funcții precum o opțiune pentru a face compromisuri între acuratețea sporită și latența redusă. O altă caracteristică este mascarea câmpurilor, care vă permite să specificați câmpurile returnate într-un răspuns, de ex. ETA, condițiile de trafic și altele. Cu aceasta, puteți simplifica răspunsul, făcându-l mai ușor de procesat de către sistemul dumneavoastră.

Precizie crescută a timpului  de sosire estimat și flexibilitatea în setarea opririlor intermediare

Google introduce îmbunătățiri ale opririlor intermediare de-a lungul rutei. De acum înainte, veți putea specifica dacă un utilizator va face o oprire sau va trece doar printr-un punct de referință dat. Acest lucru îmbunătățește acuratețea orelor estimate de sosire.

Această caracteristică este utilă în special pentru aplicațiile de taxi sau ride-hailing când șoferul se oprește pentru a ridica sau a lăsa pasagerul. Funcția va direcționa șoferul numai în locurile în care este sigur să oprească și nu ia în considerare locuri precum autostrăzi sau tuneluri.

În plus, puteți specifica și ce partea a străzii e folosită pentru oprire. Acest lucru vă va ajuta să direcționați preluarea clientului către locația potrivită.

Rute eco-friendly

Recent, am împărtășit știri despre rutarea ecologică. Aceasta este, de asemenea, o nouă capacitate a Routes API. Traseul ecologic creează cele mai eficiente itinerarii pentru mașini, ajutându-le să economisească bani și să lupte împotriva schimbărilor climatice.

Companiile care își selectează tipurile de motoare și permit informații despre trafic în timp real vor primi cele mai precise estimări ale consumului de combustibil sau ale eficienței energetice. Acest lucru le va permite să-și optimizeze cheltuielile cu combustibilul.

În acest moment, Routes API este disponibil în modelul pre-GA și în această perioadă este gratuit. Mai multe informații despre prețuri vor fi distribuite atunci când API-ul va fi disponibil în general. API-urile existente pentru Directions și Distance Matrix sunt facturate în funcție de prețul lor neschimbat.

Vă încurajăm să încercați capabilitățile noului API Routes – consultați documentația acestuia, ghidul de migrare și demonstrația de la Google. Și dacă aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați!

sursă: https://cloud.google.com/blog/products/maps-platform/announcing-routes-api-new-enhanced-version-directions-and-distance-matrix-apis