De ce este nevoie de FAQ de la un partener Google Maps?

Pentru a adresa direct situatii comune ce impacteaza costul, optimizarea si implementarea fara ajutorul unui partener Google Maps. Pentru a obtine credite si discounturi pentru dezvoltari Google Maps printr-un partener.

Pot folosi Google Maps Free, Gratuit, Gratis?

uhm nu, dar... Da, este posibil, depinde...

Google acorda un bonus de 200$ pe luna pentru fiecare cont Google Maps. Pentru acest credit lunar este nevoie sa completezi datele cardului de credit. Poti folosi API-urile gratuite si sa setezi o limita de cost pe cont de 200$ pentru celelalte API-uri. Practic nu faci nici o plata cu cardul, costul serviciilor folosite exista si este acoperit de Google prin creditul acordat lunar.

Lista publica de preturi

Am nevoie de CC info pentru a activa contul Google Maps?

Da, dar nu este singura optiune

Poti  folosi un cont Google Maps Enterprise, disponibil printr-un partener Google Maps. Astfel nu esti obligat sa activezi contul si platile prin credit card. Bonusul de 200$ ramane valabil, iar consumul inregistrat este transparent si accesibil atat pentru tine cat si pentru Partenerul Google Maps. Nici partenerul si nici Google nu au acces la datele proprii folosite in implementarea ta.

Cum scap de erori? - For development purposes only -

99% din erori nu sunt 'de la Google'

Sunt mai multe motive pentru care accesul este restrictionat:

 1. ApiNotActivatedMapError –  completeaza toate  informatiile in sub-meniul Billing (CC info) pentru proiectul tau, apoi poti activa din sub-meniul APIs & Services >> Libraries API-ul pe care-l vei folosi.
 2. InvalidKeyMapError – ai folosit o cheie incorecta, trebuie sa generezi si sa folosesti corect o cheie API.
 3. NoApiKeys –  nu ai inregistrat o cheie API
 4. RefererNotAllowedMapError – setarile de siguranta nu permit folosirea cheii; In Google Cloud Console sub-meniul APIs & Services>>Credentials

Lista completa de erori

Cum se aplica bonusul de 200$?

200$ sau 28 000 de incarcari de harta

Bonusul se acorda pentru o perioada de o luna calendaristica. Poate fi consumat tot intr-o singura zi sau treptat. La inceputul lunii calendaristice contul va fi  creditat cu 200$. Nefolosit, creditul nu se reporteaza pe urmatoarea luna. Suma creditata, 200$,  se poate folosi pentru toate API-urile Google Maps.

Printr-un partener Google Maps primesti creditul fara a adauga in Google Cloud Console  datele cardului de credit.

De ce am nevoie de un cont Google Maps Enterprise?

De ce nu? Primesti mai mult pentru acelasi cost.

Contul Enterprise vine cu discount-uri aditionale obtinute de partenerul Google Maps pentru proiectul tau.

Plata cu CC nu mai este standard, poti folosi alte modalitati de plata.

Ca partener Google Maps te pot ajuta cu optimizarea pentru reducerea costurilor non-productive.

Cum pot reduce costul Google Maps?

Nu exista un raspuns standard.

Diferenta de cost este data de diferenta intre functiile API-urilor Google. Asigura-te ca folosesti in implementare API-ul potrivit pentru rezultatul de care  ai nevoie.

Moduri de a afisa o harta Gooogle

Modurie de a folosi Autocomplete API

Moduri de a folosi date de traffic

Te putem contacta pentru a discuta o situatie specifica.

  Numele Dvs (obligatoriu) / Your name (mandatory)

  Email (obligatoriu) / (mandatory)

  Mesaj / Message

  Prin prezentul document imi dau consimtamantuI pentru SC Globema RO SRL sa-mi trimita informatii despre oferta Globema utilizand echipamente de comunicatie electronica.
  Prin urmare, voi lua la cunostinta ca: * Administratorul datelor mele personale este SC Globema RO SRL (Baneasa Offices, str. Pechea 32-36, sect.1, Bucuresti, Romania), inmatriculata la Registrul Comertului in orasul Bucuresti sub numarul J40/14711/2007, CUI RO22203367. * Pot sa contactez Administratorul in scris la adresa str. Pechea 32-36, sect.1, Bucuresti, Romania sau prin e-mail: gdpr@globema.com * Datele mele personale sunt prelucrate numai pentru scopurile de marketing si serviciile Globema, in conformitate cu art. 6 par. 1 din GDPR, privind necesitatea procesarii in scopuri care rezulta din interesele legitime ale Administratorului. * Datele mele personale nu sunt profilate. * Datele mele nu vor fi comunicate altor terți decât societăților afiliate (Globema Sp. z o.o., Globema CS s.r.o) și părților autorizate prin lege. * Datele mele personale sunt stocate pentru o perioada de timp necesara pentru scopuri de marketing sau pana cand ma voi dezabona din lista de abonati. * Am dreptul de a accesa, rectifica, sterge, limita prelucrarea datelor mele personale, dreptul de a-mi transfera datele personale si de a obiecta procesarea acestora. * Am dreptul sa depun o plangere la o autoritate de supraveghere daca consider ca prelucrarea datelor mele personale incalca regulamentul general privind protectia datelor din 27 aprilie 2016.

  google maps partener faq google maps partener faq